Menu Zavřeno

Epochální výlet pana Broučka tentokrát na 8.ročník ufobalu v Brně

Pozvali jsme si odborníka na slovo vzatého. aby nám trošku přiblížil nadcházející ročník ufobalu v Zamilovaném hájku. Pro jeho názorovou vytříbenost a neschopnost nedopouštět se kritiky na adresu teamů, nebudeme zveřejňovat jeho jméno.Na následujících řádcích si můžete přečíst jeho pohled.

Letos se s ufobalovými nadšenci doslova roztrhl pytel. Zrají nám tu jeden vedle druhého, raději ani nechci předvídat jak to bude na podzim, kde při hledání dalších členů teamu bude stačit jen přijít ke stromu a zatřást. Velká většina teamů okupuje různé plácky v Brně a pilně trénuje na nadcházející turnaj. Hraje se ve většině případů organizovaně team proti teamů, což je velkým pokrokem a a výrazně se to projeví na teamové souhře. Po jednotlivých odehraných minizápasech jsem byl svědkem jak rozebírají strategii a snaží se vypíchnout své chyby a do příště je eliminovat.

Hrana

Kvalitní tým praktikující nekompromisní hru. V Malmedovi, Orwenovi a Alfim má velmi nebezpečné střelce. Při postupném útoku se snaží pekně kombinovat, ale bohužel jim občas spadne ufo. Pozor byste si měli dát především na loketního buldozera. Jsou schopní potrápit jakéhokoliv favorita. V posledních letech se pohybovali těsně pod absolutní špičkou, do které by určitě chtěli nyní prorazit. Budou k tomu ale potřebovat podat maximální výkon.

Ufobazar

Druhý z týmů šestého střediska lze považovat za jednoho z černých koňů turnaje. Ke střelcům Doakovi a Xallovi letos přibude i velezkušený Vazoun, díky jehož přítomnosti by byla neúčast tohoto týmu v bojích o medaile asi zklamáním. Doufejme, že mimo zde uvedených se dostane v útočné fázi i Bris, který jinak dává skromně prostor k vyniknutí jiným. Vzhledem k tomu, že i jejich brankář a také děvče v týmu jsou nadprůměrnými hráči, můžeme se jen těšit, kam až to dotáhnou.

Pražský výběr

Zkušenost sama. Stovky a stovky gólů, které nastříleli Pyro, Sam a další, hovoří za vše. Pokud přivezou i Kantiho a Páju, tak budou i díky téměř neprostupné obraně a spolehlivému Čiginovi v brance, opět atakovat příčky nejvyšší.

Hanebáci

Velmi rychle se vyšvihli téměř mezi elitu. Kolem Brndy nám tu krystalizuje nový špičkový tým, který nám snad ukáže to nejlepší ze svého repertoiru. Společně s Ufobazarem by mohli být jedním z překvapení turnaje.

Orion

Jako každý rok, ani letos Citron nezklamal a sestavil team, kde hrají z prvních deseti nejlepších hráčů 3. K nim se přidal ještě Chuck, který k hráčům ufobalové elity nemá daleko. V brance dostane příležitost vyniknout vynikající Slon. S útočnou silou Orionu se nebude moct rovnat asi žádný z teamů. Ale tradiční slabinou Orionu je naprostá nesehranost, která je může v klíčových zápasech o vítězství připravit.

Telefonní číslo

Tým, jenž v posledních několika letech poněkud ustupuje z dříve vydobytých pozic. I přes tuto skutečnost je ale třeba s nimi stále počítat, protože například Bumbiho schopnosti jsou nesporné. Pokoušet se přehodit vysokým obloukem Boba je prakticky nemožné a všichni další disponují velkým množstvím zkušeností. Doufejme, že se jim podaří zastavit svůj ústup ze slávy a opět je uvidíme na takových pozicích, na jakých se vyskytovali dříve.

Teď jsme přisli

Tým, který může potrápit favorita, ovšem také selhat se slabším soupeřem. Největší osobností je jednoznačně Cvrček, který je schopný dát za turnaj mnoho gólů. Pokud se podaří jemu, Rakovi a i jejich dalším spoluhráčům podat dobrý teamový výkon, mělo oby se jim podařit porazit některého z favoritů a zaujmout jeho místo v první šestce.

Hot Dogs

Jeden z tradičních aspirantů na medailové umístění. Milánovou velkou předností je více různých druhů zakončení, stejně tak jako přesné přihrávky. Přehlédnout nemůžete ani Peťana, který když se rozběhne nic ho nezastaví. Do teamů letos přibyl hecíř a Vojta a tak největší slabina teamů vražedná nálada, během vypjatých zápasů letos nebude k vidění. Obě holky, Vlča i Ananas, patří dlouhodobě k nejlepším obránkyním na turnaji a strčí do kapsy leckterého kluka. V bráně bude jiště vidět Šáša, pokud mu obrana dovolí vyniknout.

Odpad A

Tým, který se prosazuje hlavně brilantní střelbou. K Matesovi a Fandovi se přidali i další a tak prakticky kdokoliv z týmu je schopen hodit takovou ránu pod břevno, že se gólman ani neotočí. Tuto svou přednost často využívají, byť občas možná trošku na úkor kombinační hry. Když si dají pozor na zbytečně inkasované góly díky vyběhnutí jinak velmi dobrého brankáře Jury, bude výsledek jistě kvalitní. Na podzim podávali výborné výkony a skončili jen jednu příčku pod medailí. Tentokrát budou určitě chtít jít výš.

Rumíci

Díky neúčasti mnoha tradičních hráčů, kteří již poměrně dlouhé roky jezdí na turnaje, se letos Zblitek a Tragédi sloučili do tohoto týmu. Jejich předností většinou bývá, že se přišli ufobalem bavit a výsledky nejsou tou úplně nejdůležitější věcí. I přesto v minulých letech občas zvládli potrápit některý tradiční tým. Letošní absence Vojty a Matouše dělá team dosti bezzubým, bylo by velkým překvapením, kdyby se dostali do první osmičky.

Topinambur

U tohoto týmu bude velmi záležet na tom, jak se vyrovná s absencí Vazouna, který jim v posledních letech několikrát výrazně pomohl k dobrému umístění. Kolektiv kolem Seta a Salwa už ale přecejen nějaké zkušenosti s ufobalem nabral, a zejména v posledních ročnících čerpali přímo ve hře z rad Vazounových. Uvidíme, kolik si z nich odnesli a jak jim přizpůsobili hru. Společně s nadšením, bojovností a chutí vyhrávat nás můžou mile překvapit.

Díra v tichu

Díra v tichu nanana, nana nana nanana. Kdo by neznal tento již tradiční pozdrav, rozléhající se po našich ufobalových luzích a hájích? Kluci a holky z roverského kmene Díra v Tichu si jezdí každý turnaj hlavně užít. Jejich přístup ke hře je příkladný a mnohé jiné týmy by si z nich mohly vzít příklad. Ještě jsem je snad neviděl, že by se hádali se soupeřem nebo rozhodčím, nebo snad s rozhodčím diskutovali o jeho rozhodnutích. Slabinou by mohl být snaha hra na jednoho hráče, na Páďu, který je autorem většiny teamových gólů.

Kdo letos bude vítězem věru netuším. Ale rozhodně se těším na skvělé akce a spoustu parádiček, které si některé teamy určitě neodpustí.

Protože pan Brouček se nebojí svých názorů a hlavně reakcí na ně, řekl nám i jak si myslí že to všechno dopadne. My jsme se ale trošku báli a proto zde zveřejníme pouze prvních 8 teamů v čistě náhodném pořadí: Odpad A, Hot Dogs, Ufobazar, Pražský výběr, Orion, Hanebáci, Hrana, Teď jsme přišli.

Related Posts

Napsat komentář