Menu Zavřeno

Brněnský Ufobal 2012: Tak jsme první, no a coo!

Napsáno původně pro časopis Ajeťák

Opět! Rok po velkolepém triumfu Ufobazaru na brněnském roverském ufobalovém turnaji se tým s kostrou z šestého střediska znovu prosadil mezi celorepublikovou elitou a obhájil loňské prvenství. Letos však po poněkud obtížnější cestě.

První překážka nastala již v úvodní skupině. Po dvou jasných výhrách (Ufobazar – Dívčí tým 12:0 a Ufobazar – Jak za mlada 4:0) byl Ufobazar překvapen brněnsko-pražským týmem Za zenitem, který mu uštědřil solidní výprask 6:1. Nebylo v tom žádné podcenění, soupeř, jehož hráči již nepatří k fyzicky nejsilnějším, hráli chytře, takticky, vyspěle a předčili Ufobazar ve využívání šancí. Tahle facka však pozdějšího vítěze turnaje do kolen nesrazila, do dalších zápasů nastoupili hráči v žlutém opět s čistými hlavami a na výsledcích to již bylo znát.

Kvůli prohře se zmíněným týmem postoupil Ufobazar do druhé skupiny až z druhého místa.

Jak nakonec vyšlo najevo, skupina to nebyla jednoduchá, ne náhodou byla organizátory označována za „skupinu smrti“. Obhájce loňského prvenství Ufobazar v ní doplňoval stříbrný tým z posledního turnaje Topinambur, jeden z hlavních aspirantů na letošní prvenství Orion, čtvrtým do party pak byla Díra v tichu, která se již dávno zbavila známky outsidera turnaje. Do dalších fází turnaje postupovali první dva, Ufobazar tedy musel překonat nejméně dva své soupeře ze skupiny.

První výhra přišla hned proti týmu Díra v tichu, který neměl proti nažhavenému týmu šanci – 12:0. V druhém zápase narazil Ufobazar na Topinambur, který si oplatu za loňské finále nepřipravil a podlehl Ufobazaru 3:8. Tým s hlavou mimozemšťana na drese si tak postup do play-off turnaje zajistil již v nejkratším možném čase a mohl se v klidu koncentrovat na posledního – nejtěžšího – soka ze skupiny – Orion. S ním sehrál Ufobazar vyrovnaný zápas, který však rozhodl Maho svými nekompromisními střelami mezi obránci Ufobazaru. Prohra 3:5 s Orionem poslala Ufobazar do play-off z druhého místa, kde hned ve čtvrtfinále čekal doposud neporažený tým Za zenitem. Ufobazaru se myšlenky na nepovedený zápas ze skupiny podařilo zahnat a soupeře převálcoval svým stylem a už i jednoznačným poměrem 9:1. V semifinále musel první porážku na turnaji překousnout i tým Dvanáctka a Ufobazar mohl po roce slavit postup do finále.

Rekordních dvaadvacet týmů se účastnilo letošního ročníku ufobalového turnaje, vyhrát mohl však jen jediný. Ufobazar nebo jeho protějšek, ufobalovými hvězdami přetékající Orion. Na finále byl však ochuzen o jednu svoji hvězdu – střelce Maha vyřadila z turnaje zraněná noha ze semifinálového souboje proti svému bratrovi.

I tak bylo finále dlouhou dobu vyrovnané a rozhodovaly jednotlivé chyby. Zlomovým faktorem byla určitě Maenvinem chycená penalta, kterou udržel těsně vedení Ufobazaru proti nejlepšímu hráči turnaje Milánovi. Na něm byla v posledních minutách duelu vidět obrovská tíha zodpovědnosti za výsledek týmu, která hlavnímu organizátorovi turnaje svazovala ruce. Ufobazar se bil jako šelma, i přes dva neuznané góly rozhodčím si dokráčel pro těsné vítězství 4:3. A mohl slavit (koukněte na nezkrácené video z celého zápasu, poznámka redakce).

Soupiska Ufobazar 2012: Maenvin – Bris, Doak, Vazoun, Vikki, Alwar, Anuka, Schepet

Doak s Vikkim naskákali při závěrečném hvizdu na svého kapitána, objímání a radost na tvářích hráčů v žlutém byly nepopsatelné. Následovalo závěrečné vyhlášení, předání poháru s dortem a pak jedna nekončící oslava, která započala přímo v Zamilovaném hájku a končila až v nočních hodinách na Maenvinově zahradě. A to musela přijít až bouřka, která rozjásané ufobalisty zahnala do svých domovů. Poděkování patří určitě celému týmu, který se dokázal v klíčových chvílích semknout a i přes nedůvěru ve velký výsledek od několika soupeřů to dokázal. Podruhé v řadě pozvedl nad své hlavy pohár a podaří-li se mu to i příští rok, dorovná tak rekord Orionu v podobě zlatého hattricku. A to je výzva!

Related Posts

Napsat komentář