Menu Zavřeno

Když nechytnou ani rýmu…

Známe to skoro všichni. Člověk se konečně probije přes soupeřovu zónu, stojí tváří v tvář gólmanovi a přemýšlí, kam mu to ufo pošle. A nebo taky ne. Někdo to prostě mrskne bez míření a doufá, že se ufo zatřepotá v síti. Ale jak to vidí maskovaní muži a ženy? Kteří hráči jim dělají problémy a jaké střely mají největší šanci na úspěch? Oslovil jsem řadu brankářů, přičemž 16 z nich si vyšetřilo chvilku, aby se nad těmito otázkami zamyslelo. Pokud vám nějaký gólman v tomto výběru chybí, vězte, že za tím nestojí zlá vůle. Prostě jsem na dotyčného zapomněl, nebo třeba neměl čas. A nyní už k samotným odpovědím.

Pokud to nečapnu, tak si aspoň zařvu… (foto: Maurie)

Igren (Epix) Velký problém mi dělají problém takový ti „oldschool“ hráči, jako třeba Matouš, Chuck, Vašek, nebo Vazoun. Nějak nevím co s nimi mám dělat. Dál nerad chytám proti holkám. Funguju dost na adrenalinu a prostě když jde na mě Veverčák tak se mi ho vyplaví víc, než když na mě střílí nějaká slečna. Snad to nevyzní hnusně, ale mám to tak. No a paradoxně největší problém mám s Emily, která neháže forhendy a zároveň je holka. Mám pocit že jsem jí za poslední tři roky chytl tak jednu střelu.

Jeff (Centimetry) Pokud bych měl vypíchnout nějaké střelce, tak Peax, Ondráš, Feny, Schepetizna. Z týmů pak tedy Epix a Kule. S nejméně čitelnýma střelama je to ošiderný, neb se nechci nikoho dotknout. Jsou to ti, kteří neumí, nebo nechtějí mířit. Protože když ten střelec neví kam to chce poslat, jak to mám vědět asi já? Namátkou tedy Fifi, BoB, Bagr a pak mistři kameňáků Bystřa a Bohouš. Jo a když náhodou útočí Svišť, tak to taky stojí za to. 🙂

Pavel (Kule) Nejméně rád chytám proti Centimetrům, širokou škálu střel. Obzvlášť jejich pravá spojka je nepříjemná.

Joke (Hanebáci, Ketutus) Obecně nemám rád když jsou u střely holky, potom hned leváci, zvlášť když jdou z mého pohledu zleva (tedy ze svého pravého křídla). Dneska už taky moc nemusím střely co sebou plesknou o zem a jdou nahoru – na to jsem už starej a pomalej. Kdybych měl vybrat někoho konkrétního, tak Cherpeeho forhend mě stál minimálně jedno semifinále a taky asi Cvrček dřív než jsem poznal jeho styl a dokud byl mladší 🙂 Co se týče týmů, tak jsem asi nejméně rád šel vždycky na Hranu. Tam jsem věděl že budu buď fantastickej, nebo se talíře dotknu jenom když ho budu posílat na půlku k rozehrání. Nikdy jsem dopředu nevěděl, co z toho to bude a obecně mi toho tam kluci a holky z Hrany dokázali dát víc než by si zaslouzili. 🙂

Svišť (Tamara) Obecně bych řekl, ze nový neznamý střelec je mi nepříjemnější než sebelepší znamý střelec. Pokud chceš něco konkrétnějšího, tak to jsou střely s vysokou rotací, které se ode mě odrazí a nerušeně putují dál do sítě. Z lidí bych zmínil Vaška, ale obecně tam není nikdo, z koho bych dostával záchvaty zoufalství.

Bobek (Hrana) Tým, proti kterému hráju nejmíň rád je Ketutus kvůli agresivní hře přes křídla a následným tvrdým střelám kolem hlavy. Z konkrétních střelců mám největší problém s Honzou Vrubelem a Honzou Olivou. Dlouho čekají na pohyb gólmana a rychle na něj reagují, takže pak dávají krásné umístěné góly. Co se týče žen, tam je mojí Achillovou patou Šárka, která si vždy najde cestu jak mě prostřelit.

Když už inkasovat, tak aspoň ukázat zadek.

Upír (Do It Yourself) Konkrétní tým asi nemám ale obecně jsou to naskakující hráči. Čím dál se jim podaří doskočit tím je pro mě chytání těžší i skrze respekt z případný srážky. Střely z dálky mi naopak nedělají takový problém pokud nejsou skvěle umístěny.

Michal (Jak Zamlada) Napadly tři jména: Malmed se umí dostat do dobré střelecké pozice a přijde mi, že si střelu dost často promyslí a umístí. Dál Ondřej (z Kulí), jehož forhendy se těžko předvídají, obzvlášť z dobrého náskoku. A konečně Cherpee, protože střílí levou rukou.

Hoff (Chlupatý Bestie) Hrozně nerad chytám proti komukoliv, kdo padá do zóny úplně z kraje od čáry a ideálně ještě střílí forehandem. Není to ani tak proto, že by se to nedalo chytat, ale je to prostě otravný. 🙁 Hodně z těch, kdo to dělá se nedokáže prosadit z jiné pozice, takže hrajou pořád dokola to stejné a pro mě tím hra ztrácí svoji dynamičnost a pestrost. Nejméně čitelnou střelu má hráč který neovládl forhend ale stejně ho střílí, protože pak to ufo letí opravdu kamkoliv. 🙂

Šáša (Hot Dogs) Nejhůř se vždycky chytal Oskar. Ten frajer vyskočil a byl dva metry před tebou a metr a půl ve vzduchu. Neuděláš nic, jen čekáš, jestli trefí. Pak obligátně Honza Oliva, Doakovy „nemířený“ forhendy přes zónu a asi Alfi. Problémy dělají taky forhendy od Rowise. Je něco jako Nadal. Všechno špatně… Lítá to z divný ruky, z divnejch úhlů a do divnejch míst. 🙂

Eík (Vitutus) Nejmíň rád chytám proti Jupíkovi a Vevemu. Mají ránu jak kráva a ještě jsem nepřišel na to, jak je chytat. To stejný Vašek z Centimetrů. Nejméně čitelné střel ymě moc nenapadají, prostě to tam někdy vletí, ale kdybych musel říct něco konkrétního, tak asi Doak s jeho prostřelováním obrany a Grgovy výskoky.

Trpas (Odpad A) Vlastně se nedá ani říct proti komu se nejhůř chytá, každý soupeř umí být nebezpečný a vyslat pěknou jedovku. 🙂 Nejhorší jsou situace/zápasy kde se nic moc neděje oproti těm, kde brankář je neustále pod tlakem a musí držet koncentraci de facto celý zápas.

Bulďa (Díra v tichu) Nedokážu říct konkrétní jméno, všichni elitní střelci mi dávají zabrat. 🙂 Nejhorší jsou pro mě nečekaný střely skrz zónu. Já v zóně ty díry nevidím, takže když něco takhle přiletí, je to nechytatelné. Pokud to teda nenapálí přímo do mě.

Johny (Odpad B) Nevzpomínám si, že bych měl nějakou střeleckou nemesis. Většina týmů je lepší, a tak nám prostě sypou a co si budem – nikdy jsem nebyl kdovíjakej brankář. Nejvíc mě vždycky štvaly střely o zem, který se pak nepředvídatelně dokutálely do brány a ty, které mi vrazily do nohy, objely ji a letěly vesele dál, jako bych tam ani nebyl. Avšak asi nejhorší je chytat penalty. To dělám fakt nerad.

Sněhurka (Telefonní číslo, AEH) Pro mě jsou nejvíc nepříjemné střely, které letí kolmo a rychle. A také ten způsob, který se pohybuje na hranici pravidel – over. Tam se i trochu bojím. Potom si myslím, že jsou střely, které obecně jdou špatně přečíst. Ty jsou od lidí, kteří střílí přesně, od pasu a stojí dál od zóny. Jak to dělávaly Explejády. Člověk je nečeká, vypadají jednoduše, ale dopadá to většinou špatně pro brankáře.

Doaka prosím ne (foto: Marty)

Breno (Š-moulové, Psí děvky) Nejmíň rád chytám proti týmům, se kterými pak prohrajeme, takže z tohoto hlediska vede Epix. 🙂 Když ale odhlédnu od výsledků, tak z herního pohledu jsou nejhorší zápasy proti týmům, které zápas občas až zbytečně vyhrotí a nálada na hřišti se pak přesune i do branky. Z technického hlediska pak rozhodně nejsem fanouškem forhendových střel, které prostě nejsem schopný předpovědět kam poletí a střel, které se zčistajasna vynoří zpoza obrany. Třeba takový Šimon, když se už konečně rozhoupe ke střele místo přihrávky. No a Doakovy střely víceméně odkudkoliv jsou dobrým příkladem toho, co se najednou objeví za obranou. Naopak takové „nájezdy“ jeden na jednoho z poloviny hřiště si vyloženě užívám.

Ptal se: Vojta

Related Posts